22.2.2014

Makkari remppaa ja kirppislöytöjä

Perjantaina vihdoin päästiin tyhjillään olevan makkarin kimppuun. Meillä on ollut tuo talon isoin makuuhuone "varastohuoneena". Kannettiin muutossa kaikki ylimääränen tavara sinne, koska tiedettiin heti, että tullaan remppaamaan se jossain vaiheessa. Noo, remontti on nyt aina vaan viiväsyny, elämässä kun on ollut kaikenlaista.

Mieheni on  vieläkin ollut kotona saikulla, joten jotain järkevää puuhastelua on pitänyt keksiä ajankuluksi. Nyt innostuttiin sitten kumpikin ja kyllähän tällanen pieni pintaremppa vie mennessään, kun sen kerran aloittaa. 

Ensin piti tyhjentää "varasto". Sitten mies rupesi repimään kaikki listat ja sähkökytkimien suojat irti. Sillä aikaa minä kävin O:n kans Smartiasta ostamassa tapetinpoisto vermeet.Sitten vaan tapetin poistoon.. Tuossa alakuvassa on vielä tapetin liimapinta seinissä. Alta paljastui loppujaan kyprokkiseinät ja maalaamattomat sellaiset. Joten isompi urakkahan siitä tuli. Mitä mieltä ootte tuosta vanhasta muovimatosta?
 


 Tapetinpoistoaineella homma kävi näppärästi ja lastalla ei tarvinu ku vähä painaa, niin lähti isoina paloina irti. Aika työlästä hommaahan tuo oli, mutta yhessä illassa saatiin homma tehtyä.


Ens viikolla jatkuu hiomisella ja pohjamaalauksella. Jonkunlainen visio meillä jo on, että millanen halutaan. Yhelle seinälle laitetaan vaalea tehosteseinä. Sitä onko se tapettia, vai jotain muuta koristeseinää, ei olla vielä päätetty. Kaksi muuta seinää tasoitetaan ja maalataan.


O:n piti saaha olla touhua tietysti kattomassa. Itse piti saaha seinää rapata auton jäärapalla. Mieluista puuhaa ja kateltavaa pikkusellekin. Pikku miehellä on takatukka jo sen verran pitkä, että menee kunnolla kikkuralle. Mitenkähän nuo raskii vielä joskus leikata? ;)


Lattiakin meillä on tarkoitus vaihtaa. Tämä huone onkin ainut paikka, missä on vanhaa muovimattoa. Se otetaan pois ja laitetaan tilalle laminaattia. Vaaleaa sellaista. Vai mitä mieltä ootte, sopiiko muuten vaaleaan huoneeseen valkoisen-harmaa laminaatti? Samalla meiän pitää miettiä, että millainen laminaatti halutaan olohuoneeseen ja eteiseen. Tämän rempan jälkeen vaihetaan olohuoneeseenkin laminaatti.


Sitte vähä nätimpiä kuvia. Ruusun ostin ystävänpäivänä, mutta nyt se on jo kuolemassa. En ymmärrä miten en saa ruukkuruusuja pidettyä hengissä. Saako näitä kastella kuinkan paljon? Ainakin vettä mun kukat saa ja muita en oo onnistunu ainakaan vielä pilaamaan.
Sitte muutamasta kirppislöydöstä. Smartian reissulla kerkesin pyörähtää O:n kans kirppiksellä. Tällä kertaa tein sieltä jopa löytöjäkin. Nuo ihanat Metsolan paksut amppari pöksyt muutamalla eurolla.


Puinen torni. Sekin muutamalla eurolla. O:lle mieluinen on ollut.
 

Sitte vielä pojille muutama paita. Nuo Polarn. O pyretin paiat oli tosi edulliset ja hyväkuntoiset- ihan kuin uudet. Meiltä ei löydy ennestään popin vaatteita paljoa. Ihan muutamia käyttöpaitoja ja housut. Mutta kokemus on, että ovat nukkaantuneet ihan samanlailla pesussa kuin muutkin. Nättejä kuosejahan sieltä mallistosta löytyy ja varmasti ovat hyviä, mutta ainahan se merkki maksaa... Minkälaisia kokemuksia teillä on P.O.P in vaatteista?


Meillä on myös aina välillä kuunneltu Miinaa ja Manua ja Nalle Puhia. O keskittyy jo vähän aikaa kuuntelemaan, mutta enemmän jää vielä kirjojen kattelu linjalle. Kirjatkin saa sellasta kyytiä, että aina pitäs olla ite sen kans niitä lukemassa.

Mutta minäpä palaan taas asiaan, kunhan ollaan saatu tuota remppaa etenemään.

Mukavaa viikonloppua! <3

-Outi

2 kommenttia:

  1. Vaaleanharmaa laminaatti sopii loistavasti vaaleaan seinään!:) Meilläki on näin, ite ainaki oon tykänny hirveesti. Meillä esim. vanhempien ja työhuoneen seinät muuten ihan valkoset mut yks tehosteseinä semmonen lämmin violetti (Tikkurilan Shangtung). Vaaleesta laminaatista ei näy pöly niin heti, se on yks plussa siinä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Semmonen vanhan valkoisenharmaa ois aivan ihana. Saa nähä mihin päädytään. Vaaleaa se tulee kumminki olemaan. :-) me ollaan aateltu hopean/harmaan värisiä seiniä. Sit sängynpäätyseinään jotain näkyvää. Kuvioa? Lankkutapetti ois nyt in? ;-) en tiiä vaan mistä sitä saa. En osaa aatella mitään värillistä seinää...

      Poista

Jokainen viesti ilahduttaa minua, joten kiitos kun kommentoit! <3