18.3.2014

pikaiset kuulumiset

Tähän väliin pikaiset kuulumiset täältä meiltä. 

Varmasti tuttua jokaisessa lapsiperheessä, mutta tunnit ei vaan riitä vuorokaudessa. Tilaisin monta tuntia lisää, jos vain se ois mahollista.

Lauantaina juhlittiin sisarusten kesken minun äitiä. Leivoin mökkeilyiltaan täytekakun. Tässä siitä muutama kuva. Sovelsin tähän kakkuun Kinuskikissan täytteet: marjatäyte ja vanilja-mascarpone täyte. Tein pohjat vanhalla turvallisella levykakku ohjeella.


Halusin harjotella pursotuksessa koripunontaa. Noo, lopputulos oli mitä oli. Ei niin silmiä hivelevää, mutta hyvää kakku kuulemma oli.


Ollaan nautittu kevään aurinkoisista päivistä joka päivä monta tuntia ulkoillen. Minulla ja O:lla jopa paloi poskipäät, kun lammen rannalla makoiltiin aurinkoa ottamassa eilen.

Joutsenet ovat saapuneet rantaan. Uljaana lipuivat vedessä.Niin hyisen kylmää on vielä rannassa.
Minä olen ihan hurahtanut... nimittäin ompeluun. Kävin O:n kans eilen kirjastossa ja lainasin metrin mittaisen pinon käsityökirjoja ja lehtiä. Ensimmäinen trikoopaita on hihansuita vaille valmis.

Näissä trikoissa on niin paljon ihania kuoseja, että kyllä oli vaikea päättää mistä sitä aloittaisi.

Voin kertoa ompelutaidoistani sen, että viimeksi olen ommellut yläasteella. Silloin tein monenlaisia vaatteita ja joissakin jopa onnistuin yllättävän hyvin. Yläasteen jälkeen ei oo tullu ommeltua kuin muutamia farkunkavennuksia ja vaatteiden korjauksia. 

Kantapään kauttahan sitä piti tämä O:lle tarkoitettu trikoopaita aloittaa... Heti ensimmäisenä jätin kaavoista saumavarat pois. Ei muuta kuin kankaaseen piirtämään ne. Jospa A:n trikoopaita onnistuis jo vähän paremmin. ;) 

Voisin vinkata ihan loistavan trikoopaidan ohjeen, jonka bongasin. Tästä sain itsekin kaiken tarpeellisen tiedon. Täältä löytyy.5 kommenttia:

 1. Pitäs varmaan itekki ko jaksas kaivaa ompelukone ja alkaa ompelemaan. Mukavia juttuja sulla täällä :) O ja A on kyllä kasvaneet hurjaa vauhtia :) Mukavia päiviä sinne ja auringon paistetta :))

  VastaaPoista
 2. Kaivahan esille. ;-) lastenvaatteita on niin ihana tehä ku saumaa on vielä vähän. Kiitoksia ja mukava kuulla että näitä mun juttuja joku tykkää lukeakin ja katella. Samoin sinne lepposia kevätpäiviä! :-)

  VastaaPoista
 3. Jos tarvit kaavoja lisää, niin mulla on sitte kaikki Ottobret, käyhän piirtelemässä. Lainata en raski, kun just sillon tarvis itekki just sitä lehteä.
  Anita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos anita, jospa sinne teille asti vielä pääsisin piakoinkin. Pitää sitten muistaa katella niitä lehtiä :-) A:lle löysin jo mallin just Ottobrestä.

   Poista
 4. Hyvännäkönen kakku! :) ja kumpa täälläkin vielä joku päivä uskaltas edes kuvitella omatekosista vaatteista... Ei taija multa muut luonnistua ku pipot ja niihin on tyytyminen. :)

  VastaaPoista

Jokainen viesti ilahduttaa minua, joten kiitos kun kommentoit! <3