15.3.2014

viikko on vierähtänyt hujauksessa

Aika kiitää sellaista kyytiä, ettei perässä kerkiä pysyä. 

Tällä viikolla..

.. on touhuiltu poikien kans milloin mitäkin. Ulkona ollaan oltu melkein joka päivä se kaks kertaa. Ulos on vaan jotenkin pakko päästä joka välissä, kun tuo auringonpaiste on niin ihana.

Ulos menemisen etu on sekin, että vähäksi aikaa tällä vilipertillä menee huomio aivan jonnekin muualle kuin mm. laatikoiden penkomiseen ja muuhun kiusantekoon. O on niin vilkas tapaus, että hermot meinaa olla enemmän kuin koetuksella joka ikinen päivä.


Tällä viikolla olen huomannut, että O:sta on kehittymässä kuitenkin äitin pieni apulainen. (ilkeydenteosta huolimatta :D) Pyykkejä otetaan koneesta yhdessä jo innolla.

Milloinkas se kone pysähtyy?M teki yhtenä päivänä peräkärryn ruohonleikkkuriin. Tässä kuvassa se on vielä kesken.. Ollaan keräilty risuja, oksia ja syksyllä maahan jääneitä lehtikasoja kärryn kyytiin. Ihan ehoton on tuommonen, kun tätä lääniä on...


Lidlistä löysin näin ihania tulppaaneja. Nämä oli tavallista pienempiä ja jotenkin erilaisia kuin tavalliset. Pöydälle laitoin keväisen Hemtexin värikkään liinan.Kirpparilta löysin kasan puupalikoita muutamalla eurolla. O on ollut näistä mielissään. Yksikseen rakentelee jo torneja ja laittaa palikoita jonoihin.


Myös A on kokeillut pikku kätösiinsä näitä. Kovasti kattelee eri värejä. 
Pienimmäistä miestä käytiin keskiviikkona ihastelemassa Tahkokankaalta. Samaiset fysio- ja puheterapeutti, jotka kävivät 3kk:n iässä kattomassa, kävivät taas meillä kotona vierailulla. 

Oli ihana kuulla, että A on kehittynyt tosi hienosti. Fysioterapian tarvetta ei ole havaittavissa. Hienosti A kyllä kannattelee päätään ja jaksaa olla mahallaan vaikka kuinka kauan. Edelleen on ihan hilkulla, ettei käänny mahalleen. Voi sanoa, että muutaman kerran on jo kääntynyt aivan itse. Etunojaa harjoitellaan tällä hetkellä ja jos laitan oman käden A:n jalkojen taakse, niin hän ponnistaa eteenpäin. A:lla on kiire istumaan. Väkisin pönkää ittiä eteenpäin.


Tämmöinen ihana nappisilmä meillä oli tänään.<3 A:sta on tullut päivä päivältä aina vain rakkaampi. En antais kyllä pois, vaikka maksettais. Huomaa itekin miten pikku vauvasta on kasvamassa iso poika.Tällä viikolla olen myöskin virkannut mattoa. Ohjeen olen ottanut TÄÄLTÄ. Harmittaa vaan ihan hirveästi, että kude on tosi huonoa. Tekeminen on ollut hidasta, koska oon joutunut kaventamaan kudetta monesta kohtaa. Myös solmukohtia on ollu tosi paljon ja välillä kude on ollu taas niin ohutta, että on pitäny katkasta ja ommella paksummista kohti yhteen.


Vielä voisin kertoa yhden jutun mitä odotan tosi innolla! Sain mieheltäni taannoin ompelukoneen lahjaksi ja nyt mulle on iskeny ihan kamala vimma päästä ompelemaan. Ootan innolla, että pääsen hakemaan kirjastosta käsityölehtiä ja ettimään sopivia vaatemalleja. Pojille ois mielessä vaikka ja mitä ideoita. Ehkä näette täälä vielä kuvia ideoistani.

Mukavaa viikonloppua jokaiselle! :) Meillä on ainakin tiedossa mukavaa ohjelmaa ;)

7 kommenttia:

 1. ihania pikkupoikia! :) mistä tuo kude on? mietin vaan, että onkohan kärkkäisen kude minkälaista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan nuo ukkelit semmosia kultakimpaleita<3 Vilukosta oon ostanu aina kuteet. Aikasemmin ei oo ollu nuin huonoa. :O Mulla ei oo kokemusta kärkkäisen kuteista. Pitääpä seuraavalla kerralla käyä kattoo millasta se on.:-)

   Poista
 2. Aivan hellyttäviä lapsia, niin sulosia! <3 rakkautenne lapsia kohtaan välittyy niin ihanasti tekstejä lukiessa. Kaikkea hyvää teille :) -tiiah-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. O ja A kiittää kehuista! <3 on ne vaan lapset niin rakkaita vaikka ne paljon voimia kysyykin. Ja vielä kun elämä ei ole sitä tavallista lapsiarkea ollut, niin vielä enemmän on kysynyt. Terve lapsi ei ole itsestään selvyys! Sitä ei moni tuu ajatelleeksi ennen kuin omalle kohalle sattuu. Kiitos samoin sinulle ja mukava kun jätit kommenttia. :-)

   Poista
  2. Totta, ei sitä itse osaa kuvitella minkälaista arkea elätte.. Mutta kyllä olen usein miettinyt sitäkin, ettei erityislapsiakaan ihan kenelle tahansa anneta. Teidän käsiin on luotettu tällainen erityinen tehtävä. Olkaa ylpeitä pojista! Kiitos kun jaat ajatuksiasi täällä! :)

   Poista
 3. Suloisi lapsia sulla. Täälläkin 7,5kk vanhan tytön ja 7v pojan äitinä on ilmeisesti kevät saanut jonku ompeluvillityksen aikaseksi. Kirjastosta käyty lainaamassa useita lehtiä ja tänään lähti eka metsolan joustofrotee mekoksi. On se vaan niin ihanaa nähdä oma kädenjälki ja saada vähän erilaista,kun itse tekee. Vaikkakin metsolan kankaat aika yleisiä Oulun alueella onkin.

  VastaaPoista
 4. Onko tuo sun kude paikallisesta kangaskaupasta? Jos haluat helpompaa virkattavaa hae Taitopajalta (Mainingin pihassa) ontelokudetta. On tasapaksua ja muutenki kevyempää tehä. Ite oon tehny paikallisen trikookuteesta kaks mattoa ja nyt ostin kummitädin 85v lahjamattoon tuota onteloa ja on mahtavaa tehä verrattuna trikooseen, ainut on että hintaki on kyllä mahtavampi.
  Anita

  VastaaPoista

Jokainen viesti ilahduttaa minua, joten kiitos kun kommentoit! <3