23.4.2014

Kotona ollaan

PÄIVÄN KULUSTA

Aamulla hoitaja tuli herättämään O:ta jo klo.7 aikaan, koska EEG:ssä pitäisi nukkua.  Poika vähän aikaa ihmetteli, että missäs tässä ollaan ja heräili pikkuhiljaa. Kohta tulikin labran täti ottamaan verinäytteitä. O oli ihan hirmu reipas vaikka verikokeen ottaminen sattui. 
Sitten mentiin aamupalalle. Puuro maistui ja poika oli jo iloinen.

Hoitaja katsoi O:n perään sillä aikaa, että pääsin itsekin keittelemään vanhempien kahvihuoneeseen aamukahveja ja syömään.

Sitten lähdettiinkin EEG:hen eli aivosähkökäyrään. Tääläkin O oli ihan hirmu reipas koko testin ajan. Jotain nukuttavaa litkua pojalle annettiin, että uni tulisi paremmin. 

Testin jälkeen mentiin takaisin osastolle ja syömään. 

Tämän jälkeen vain ooteltiin. O oli tosi väsynyt, mutta ei antanut unelle periksi vaan halusi touhuta leikkisalissa väsymyksestä huolimatta.

Äitikin sai sen verran hengähdystaukoa, että kävi yksin ruokalassa syömässä.

Lopulta lääkäri kertoi eeg:n tulokset. 

O:n harmiksi aamulla otettu verikoe oli pyydetty väärällä määräyksellä. Joten ei kun uusi koe ottamaan. :( Kyllä äitiä taisi tilanne kiukuttaa poikaa enemmän!! Miksi pienen pitää kärsiä lääkärin töppäilystä?? Viaton pieni lapsi.Vihdoin oli hommat selvänä ja taksikyyti tuli. Voitte arvata, että poika nukahti heti, kun auto lähti liikkeelle. 

Sellainen päivä meillä oli sairaalassa tänään. Ja koittihan se kotiin pääsykin.
A oli tänään käynyt aamulla hereillä muutaman tunnin ja nukkunut sitten puolille päivää. Mies lähetti tällaisen kuvan päivällä mulle. Että nukuttu ainakin on. Se on hyvä, että uni maistuu pikkuiselle.

Miten ikävä voikaan tulla tätä pikkuista jo muutaman päivän jälkeen?

Oli ihana nähdä, kuinka A:lla silmät loistivat kun äiti ja O tuli kotiin. Naurua riitti melkein koko illan. :)

Nyt nukkumapuuhiin itsekin. Hyvää yötä! :)

5 kommenttia:

 1. Tuo on niin ihana tunne ku tulee kotiin ja pieninkin on jo sen verran iso että näkee kuin toinen ilahtuu!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on- parasta kotiin tulossa on lasten iloiset ilmeet<3

   Poista
 2. Hei. Olen seuraillut blogiasi jo jonkun aikaa. Ihanat pojat teillä! Meidän nyt 6-vuotiaalla pojalla on ollut epilepsia 2 vuotta 9kk ikäsestä eteenpäin. Minkä tyyppiseen epilepsiaan EEG teidän esikoisella viittasi? Terveisin, Marjaana Viljanen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! mukava että olet viihtynyt blogissani. Minäkin kävin kurkkaamassa sinun ja kivalta vaikutti. Meidän O:lla ei ole vielä puhuttu tyypistä mitään. Tasan viikon päästä ollaan taas menossa OYS iin. Niin toivon että siellä selviäis kaikkiin kysymyksiin vastaukset. Tällä hetkellä tiedän, että kohtaukset ovat paikallisalkuisia ja EEG:n merkinnät tallentuu oikean ohimolohkon alueelle.

   Poista
 3. kotona on kiva olla <3 toivottavasti ei ihan heti tulis sairaala-reissua...

  VastaaPoista

Jokainen viesti ilahduttaa minua, joten kiitos kun kommentoit! <3