2.4.2014

Yksi kevätpäivä muiden joukossa


Puhelinkuvia luvassa! (Koittakaa kestää laatu)

Tänään on ollut oikeinkin mukava päivä. Touhua on riittänyt. Pikkuhiljaa pahin talviväsymys alkaa väistymään ja tuntuu, että jaksaa jo vähän enemmän touhuillakin kaikkea.

Minä olen sellainen, että teen sitten yhelle päivää liikaa. Ja niinhän siinä tänään kävikin. Simahin klo. 18 aikaan ja nukuin muutaman tunnin. No nyt uni ei taida kovin äkkiä tullakaan.Leivoin tänään porkkanasämpylöitä. Ohjeen näihin olen saanut ystävältäni. Resepti on Kaarina Roinisen kirjasta. Tällä ohjeella tulee kyllä niin hyviä. O:kin söi monta sämpylää. Tavallisesti siihen poikaan ei uppoa leipää ollenkaan.Minun narsissit on ottanu varaslähdön pääsiäiseen. Ulkona jos ois pitäny niitä,  niin oisivat säästyneet sinne asti.

 Jos tarkkaan katsotte tuota narsissi kuvaa, niin ulkona näkyy AMATSONI. Mieheni haki sen eilen talvisäilöstä kotiin. Vanha kunnon Amatsoni pääsee reilun viikon päästä toimittamaan hääauton virkaa. Kunniatehtävä. ;) En malta oottaa että pääsen ajeleen sillä. Aivan uskomaton tunnelma ajaa tuommoisella vanhalla autolla.


On meillä syöty pizzaakin. Tein tällä kertaa tonnikala, jauheliha, ananas, herkkusieni pizzoja. Voisin antaa vinkin ihan loistavasta kastikkeesta. Sweet Chilli Sauce. Tätä saa Lidlistä. Kastike tuo ihan mahtavan makean chilin maun ruokiin. Tähän pizzaankin passasi paremmin kuin hyvin.
 

Muutamia räpsyjä pojista.A:lle on tulossa hampaita. Yksi kulmahammas tuntuu jo ikenen läpi, mutta vielä se ei ole noussut ylös. Porkkanaa on mukava jyrsiä, kun ikeniä kutittaa.  Vielä uskaltaa porkkanaa antaa jyrsiä, kun ei saa palasia purtua hampailla.


Mieheni haki tänään aidanteko värkkejä. Tähän olisi tarkoitus pystyttää kaareva heinäseiväs aita. Tukipilarit on nyt maassa ja tukipuut laitettuna.

Täytyy saada tukeva aita turvaamaan poikien pihaleikkejä. En sais hetken rauhaa, jos vesistöjen ympärille ei laitettais aitoja.


Pikkuhiljaa lampikin alkaa sulamaan. 

Ootan että lumet lähtee ja maa sulaa kunnolla. Ja se vihreys <3 Sitä ootan ehkä eniten. 

Tänä vuonna aion laittaa pienimuotoisen kasvimaan. Mulla on semmosia puukehikoita valmiina, joihin laitan mullat ja kylvän siemenet. Odotan innolla.Mutta suurin projekti tässä on nyt tämä aitojen teko, joten siihen keskityn minäkin. Tai ainakin yritän kovasti olla apuna sen mitä pojilta pystyn.
 

6 kommenttia:

 1. Pitsa ja sämpylät näyttävät tosi nameilta! Olen nyt ihan inspiroitunut tekemään niistä paleoversiot ruokablogiini! (http://elisanpaleo.blogspot.dk/) Syön niin paljon porkkanaa, että muutun varmasti pian oranssiksi!

  VastaaPoista
 2. Nam sämpylää ja pizzaa. Nyt tekis niin mieli kun kahteen päivään en oo saanu syyä, onneksi tippa menee! :) Teillä on mahtavan iso piha, siitä minäkin unelmoin :). Kivoja nämä sinun tekstit, mukavaa arkea!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omatekoisena ne on parasta! :P Paranemisia manna sulle sinne! <3 Ehkä vielä jonain päivänä teilläkin on iso piha. Onhan se ihan eri asustella, kun on omaa lääniä ja tilaa olla. Mukava, että oot tykänny lueskella blogiani. Sellaista arkeahan tämä vain on -elämä. :)

   Poista
 3. pizzaa ja ite tehtynä,ai mitä herkkua...tuosta aidasta tulee varmasti upea! Isäni on oikea aita-mestari ja tehny monet aidat eläkkeellä ollessaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän siitä tule hieno. Mies tänään urakoi metsässä ja sahasi kunnon mäntyrimoja tukiparruiksi. Pitäisi kestää tämän aian sitten kauan aikaa.

   Poista

Jokainen viesti ilahduttaa minua, joten kiitos kun kommentoit! <3