21.5.2014

Turinoita


Nämä seuranani aion nyt vain istua ja päivitellä kuulumisia tänne.


Eilinen päivä eli tiistai meni melkeimpä kokonaan OYS:ssa. Käytiin lasten neurologian poliklinikalla epilepsian alkuohjauksessa. Ensin oli aika hoitajalle ja sitten lääkärille. Mietittiin paljon asioita. Nyt on ainakin varmaa, että O:lla ei ole fosfolipidi-syndroomaa. Fosfolipidi vasta-aineet oli negatiiviset. Sitä miten ne yhtäkkiä onkin nyt negatiiviset, kun ne kahdella edellisellä kerralla on ollu huomattavasti koholla, ei tiedä kukaan. Mutta helpottava uutinen tämä meille on. Uuden sinustromboosin riskiä ei niin paljon tarvi enää pelätä.


Taas tuli koettua, miten kolkkoja ja pitkiä OYS in käytävät on. O jaksoi hienosti itse juoksennella ja kävellä paikasta toiseen.

Lääkäriltä kyseltiin aika paljon asioita. Vielä eilen ne oli paremmin mielessä, mutta tänään ne on jo kadonnu tuonne aivosolujen eri kolkkiin. Ehkä hyvä niin.

Ei niin hyvä uutinen on, että O:lle nousi tänä iltana taas kuume. Tällä kertaa kuumetta on ollu 39 asteen kieppeillä. Särkylääkettä säästelemättä pieni mies on mehupullonsa kanssa nukkunut pikku pätkiä päivälläkin. (Toivottavasti yö menee lääkittynä hyvin..) Mistä lie johtuu tämä lämpöily, kun edellisestä kuumeesta ei ole kulunut vielä edes kahta viikkoa!!? Alan pelätä korvaongelmaa... Eiköhän ne 8 korvatulehusta riittäis O:lle? Putketkin on ollu korvissa jo 9 kuukautta ja sinä aikana 0 korvatulehusta. :)

A:kin on ollut tosi räkäinen ja tukkoinen. Maanantaina käytinkin häntä tk:ssa. Mukaan reissulta lähti korvatulehus. Ei muuta kuin antibioottia pikkuiselle ensimmäistä kertaa. Tätä päivää oon pelänny syntymästä asti.. :/

Kuva otettu huhtikuussa -14 ja ei ole itse ottamani.

Pitää kuitenkin yrittää olla tämän kaiken keskellä positiivinen. Jospa tämä keskikesään mennessä helpottais. Itelläkään ei ole ollut mitenkään maailman energisin ja parhain olo. Tarkistutin maanantaina CRP:n eli tulehdusarvon iteltäkin ja se oli 22. Mikä lie virus jyllää nyt meidän perheessä. Angiina ei ole, koska testi oli negatiivinen.


Olen nauttinut...

 mm. siitä, että oon saanu laittaa pyykkejä ulos kuivumaan. Tosin tänään ilma oli sen verran kylmä ja kostea, että ei ois kuivunu, mutta muina päivinä on kuivunu kyllä hyvin ulkosalla.

Tuosta pyykkikuvasta näette samalla maisemaa meidän takaterassilta. Silta vie saareen, jossa on lato. Patiolla on meillä grillauspaikka. (vas. kuvassa)Kumpikin poika simahti leikkipuisto reissun jälkeen maanantaina ulos vaunuihin. O:lle tärkeintä tällä hetkellä on "Cäppi" ja aurinkolasit. Ne pitää olla ehottomasti mukana joka paikassa. Nukkuessakin ;).


Laatikoihin olen istuttanut porkkanaa, salaatteja, pinaattia, ruohosipulia ja hernettä. Jännä nähä kasvaako sieltä mitään.

Jos ihmettelette, että millä ajalla minä kerkeän tällaistakin hommata, kun elämässä on niin paljon kaikkea muutakin. Niin nämä istutin maanantaina sillä aikaa, kun pojat oli hoitajan kans leikkipuistossa..


Meillä on arkipäivää myös nämä iljettävät ötökät eli punkit....... Hyi hirveä. Tällaisen löydön tein yks päivä meidän makuuhuoneen lattialta. Oli puonnu kissasta sinne. Oli kerenny imeä ittensä täyteen verta kun oli niin iso. Näin isoa en oo oikeesti ikinä nähny.

Kissa on aikalailla ulkoruokinnassa kesän ajan just näitten kamaluuksien takia, ettei kanna näitä sisälle. Päivittäin pitää kissarukka harjata läpi, ettei ihossa oo seuralaisia. Punkkipannan ostoon pitäs jo juosta.

Osaako joku kertoa auttaako punkkipanta kissalle?

10 kommenttia:

 1. Voi mahtava teidän pihapiiriä!! :) Ihanaa luontoa ja rauhaa.. Oispa kiva jos tekisit postausta teidän kodista ja esittelisit sitä? Voimia pienten potilaiden hoitoon! Inhottavia nuo korvatulehduksetki :/ -Riikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä sellainen paikka mihin rakastuu <3 ;) Pitääpä pitää mielessä toive. Ehkä tässä kun kerkeän niin voisin tehä pihapiiristä ainakin postauksen.

   Poista
 2. Apua,miten voit kuivata pyykkejäsi ulkona tällä koivun siitepölymäärällä?? Ei teillä ainakaan allergisia olla! :) täällä koko patio ja raput vihreinä siitepölystä,tuuletusikkunoissa siitepölykankaat,lapsilla ja minulla Telfastit ja Lomudaltipat silmiin joka aamu ja silti silmät kutisee.en voi ajatellakaan vievänsä mitään ulos tuulettumaan tai pyykkejä kuivumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en oo kiinnittäny siitepölyyn ainakaan vielä mitään huomioo. :D Täälä on kevät vähän jäljempänä tulossa. Koivunlehdet vasta vähän auennu. Meillä ei tosiaan taieta olla allergisia, mut varmaan järkevin kuivatakin sisällä jos sitä tosiaan nyt paljo tuol ulkona on.

   Poista
 3. ihana tuo teidän piha,toivottavasti saat pelkästä katselemisesta(enkä tarkoita niitä tekemättömiä piha-hommia) vähän virtaa itsellesi...tuo silta saareen on aivan mahtava:)
  tsemppiä sairauksien keskelle,nyt on kuulemma paljon liikenteessä jotakin virusta,johon kuuluu tuo korkea kuume ja kova yskä.
  punkit on pahin vihollinen kesällä,kannattaa sitä pantaa ainaki kissalla kokeilla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä saan ja paljonkin. Ulos suuntaan herkästi askeleet! :)Pihahommat on onneksi tehty. Koko kevät siinä menikin. Enään on kukkien istutusta ja kasvimaanhoitoa ja nurmikon leikkuuta. Muut hommat oottaa syksyä ;) puitakin on ens talveksi valmiina. Jotain kummaa virusta on totta tosiaan liikenteessä ,kun edellisestä paranee niin seuraava flunssa jo tulee. :/ ei kiva. Pitää kokeilla kissalle tosiaan sitä punkkipantaa sekä koiralle.

   Poista
 4. Oispa todella kiva kuivata ulkona pyykkejä, vaan ei tuon siitepölyn takia voi kuvitellakaan meidän talossa! Cäppi on meilläkin kova sana, se on päässä aamusta iltaan. Yöt sitä pidetään yöpöydällä ja syömään tullessa tuolin selkänojalla. :) Paranemisia koko väelle, nyt tuntuu olevan melko sitkasta flunssaa liikenteessä. En tiedä onko meilläkin pojalla jokin kesäflunssa vai allergista nuhaa, kun nenä vuotaa, on tukkoinen ja aivastelee koko ajan... Pitää seurata minkälaisena se jatkuu.

  VastaaPoista
 5. Älä missään nimessä laita punkkipantaa kissalle!! Laita kissalle vaikka Frontline-paikallisvaleluliuosta.

  VastaaPoista
 6. En tiedä kissasta mut meillä on koiralle ainakin auttanut semmonen punkki panta. Kannattaa ehdottomasti kokeilla

  VastaaPoista
 7. Mukava käydä lukemassa aina teidän kuulumisia vaikka en sinua (teitä) hyvin tunnekkaan. Mukava kuulla, että emme ole ainoaita jolla flunssa kestää ja kestää ( 4 viikkoa)Täälläkin 9kk ikäisellä todettiin lopulta korvatulehdus. Tympiä, kun joutuu syöttämään antibioottia jo noi pienelle. Mukava , kun oot saanu omaaki aikaa ja kerenny tekemään istutuksia, jospa sieltä tulisi satoa kesän/ syksyn päälle :) terv: lukijasi

  VastaaPoista

Jokainen viesti ilahduttaa minua, joten kiitos kun kommentoit! <3