19.7.2014

Daim-marenki hurmuri kinuskikissan tapaan


Tässäpä teille lupaamani kakun ohje. Kakku on siis tehty Kinuskikissan kirjasta löytyvällä ohjeella nimellä Daim-marenki hurmuri. Pohjan ohjeen otin myöskin Kinuskikissan kirjasta.Rapea marenkipohja

5 valkuiaista
2½ dl sokeria
2 tl maissitärkkelystä
2 tl vaniljasokeria
(1½tl valko- tai omenaviinietikkaa)

Valkuaiset erotellaan keltuaisista. Valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi (n. 5 min). Sokeri lisätään joukkoon pienissä erissä. Seuraavaksi siivilöidään maissitärkkelys vaahdon sekaan. Lopuksi lisätään vaniljasokeri ja halutessaan voi laittaa omenaviinietikkaa. (Itse laitoin omenaviinietikkaa, koska sen avulla pohjista saadaan sisältä kosteammat eli marenki kuivuu vain pinnasta, mutta jää sisältä tahmeaksi.)

Sitten öljytään leivinpaperi ja levitetään marenki leivinpaperille kahden suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Marengit paistetaan 125 asteessa uunin alatasolla n.  1h 15 min - 2h. Kunnes pohjat ovat valmiit, annetaan niiden jäähtyä ja irroitetaan leivinpaperista.


Täyte

3/4 dl perunajauhoja
3/4 dl sokeria
4½ dl maitoa 
3 keltuaista
4dl kuohukermaa
1 rkl vaniljasokeria
3/4 dl vaniljakreemijauhetta
3 isoa (à 56g) Daim-patukkaa
3-5 dl mansikoita 

Koristeet

2 isoa Daim patukkaa
tomusokeria
 

Perunajauhot ja sokeri sekoitetaan kattilassa. Lisätään maito ja sekoitetaan tasaiseksi. Erotellaan keltuaiset ja lisätään kattilaan. Kuumennetaan seos kiehuvaksi ja otetaan nopeasti jähtymään.

Kuohukerman joukkoon lisätään vaniljasokeri ja vatkataan vaahdoksi. Kermavaahdon joukkoon sekoitetaan maitokiisseli ja vaniljakreemijauhe.

Daim-patukat pilkotaan rouheeksi ja lisätään täytteeseen.

Nostetaan toinen marenkipohja tarjoilualustalle ja levitetään päälle puolet täytteestä. Ripotellaan täytteen päälle kunnolla mansikoita. Toinen kerros tehdään samalla tavalla. 

Koristellaan kakku Daim-paloilla ja ripotellaan pinnalle lopuksi tomusokeria.
Tämä oli niin hyvää, että voisin tehdä vaikka heti uudelleen. Nyt kun on tuoreiden mansikoiden kausi, laittaisin ehdottomasti mansikoita, mutta esim. talvella tähän sopii myös mustikat ja puna- ja mustaviinimarjat.

2 kommenttia:

Jokainen viesti ilahduttaa minua, joten kiitos kun kommentoit! <3