4.8.2014

Lomareissu


Viime viikon torstaina pääsin kahestaan reissun päälle miehen kans. Pojat meni mummulle ja papalle hoitoon siksi aikaa.

Suunnattiin kohti lappia. Kuusamoon. Kitkan järvenrannassa yövyttiin hirsimökissä muutama yö. Käytiin myös Ronttivaarassa M:n mummun mökillä.

Nautittiin maisemista ja käytiin kuvailemassa Rukan päällä.

Syötiin ja nukuttiin hyvin.


Tässä muutamia räpsyjä Rukan päältä.
Rännimäkeä laskettiin alas. Oli se jännää pitkästä aikaa. Viimeksi joskus lapsena tullu sen alas.Tuntui niin oudolle katsella näitä maisemia näin kesällä, mutta nättiä sielä oli vaikka lunta ei ollutkaan.Oon aina ihaillu Lappia. Siinä on sitä jotain, tunnelmaa. Jos jonnekin muuttaisin täältä Pohjois-Pohjanmaalta, niin varmaanki lappiin. 
Ollaankin melkein kaikki lomat suunnattu lappiin päin. Ei tee mieli lähteä Etelään siihen kauheaan vilskeeseen ja hälinään.


Poroja riitti nähtäväksi tälläkin reissulla. 
Tämä vasa ja emä tallusteli ihan siinä mökin pihalla.
 


Ihania koristeita M:n mummun mökillä. Vanhan navetan seinällä.Viimisessä kuvassa ite lomalainen. 
Kyllä täytyy sanoa, että teki terää olla kahestaan. Ajatukset meni kertaheitolla jonnekki uusille uomille. Sitä alkaa näkemään toisen siinä valossa, mitä oltiin sillon ennen lapsia. Itsestäänkin huolehtii ihan erilailla.

Niinkuin aina, loma meni liian nopeaa! Eikä me oltukaan kuin kaks yötä pois. Lauantaina piti kiirehtiä hakemaan pojat jo kotiin. Toivottavasti toisella kertaa saahaan pitempikin reissu onnistumaan.

Mutta se on varma, että useammin pitää päästä käymään pois täältä kotiympyröistä. Edes yhen päivän reissu kerran kahessa kuukaudessa.


Nyt täytyy suunnata nukkumaan.
Täälä on arki alkanu ja pojat aloitti tänään hoidon päiväkodissa. Hyvin oli menny ensimmäinen päivä kummallakin. Hoidon aloituksesta kerron tässä joku päivä enemmän. Muutenkin tämän blogin kans aion skarpata, kun on nyt enemmän aikaa itsellekin.

4 kommenttia:

 1. Voi että, juuri tuonlaisia lomia on tärkeä viettää!! Hyvä että saitta järjestyyn :) Lapissa on ihana,omanlaisensa tunnelma. Tykkään! Joskus mieli tekee sinne, joskus taas jonnekin vilinään ja vilskeeseen. Oon niin vaihtelunhaluinen :) mukavalta kuulostaa teiän uuvetki kuviot, ite kans myöhemmin syksyllä lähösä töihin. Mukavat loppukesät ja tsempit opiskeluihin!!

  VastaaPoista
 2. Lapissa on hurmaavia maisemia! Ihana katella kuvia toisten ottamina,ja haaveilla,ett iteki joskus siellä olisi/kävisi:) Kyll se kahen keskinen aika on tosi tärkeetä...
  voimia sinne uuteen arkeen <3

  VastaaPoista
 3. Irtiotot arjesta tekee niin hyvää, sekä vanhemmille että lapsille! :) Mukava, että pääsitte kahdestaan käymään! Lappi on todella kaunista seutua, mutta niin on rannikkokin... Meillä tuppaa nykyään enemmän reissut suuntautumaan rannikolle päin. :)

  VastaaPoista
 4. Ihana kun pääsitte kahdestaan lomalle, tosi tärkeä juttu. Lyhytkin irtiotto tekee ihmeitä jaksamiselle :) Tsemppiä uuteen arkeen ja tulevaan :)

  VastaaPoista

Jokainen viesti ilahduttaa minua, joten kiitos kun kommentoit! <3