15.11.2014

Elämä -iloja täynnä


Vastikään Leijonaemojen blogissa joku 
kirjoitti hyvän jutun otsikolla: Saako äiti väsyä?

Minäpäs kerron tähän vähän asioita, jotka
ainakin itseä auttavat jaksamaan, vaikka
lapsilla on ekstraa ja vaativat paljon enemmän kuin
terveet lapset.
 
Asioita, jotka kantavat:
(tässä vain pieni lista päällimäisenä mieleen tulevista)Ihana koti<3


Talo sellaisella paikalla, josta suurin osa voi 
vain unelmoida


Meri tuossa lähelläRakkain mies, joka on myös paras isä pojille<3
kaksi rakasta pikku nasua, O & A<3

 Positiivinen asenne elämään


KädentaidotLoppua lähenevät opinnot
(ahkeruus palkitaan joskus)Oma terveysystävät<3
lähipiirivapaaillat ja reissut kaksin miehen kans


harrastukset!vertaistuki

-Ensi viikolla päästään pitkästä aikaa katsomaan
näitä ihania kavereita pikkujoulujen merkeissä<3
Kaikki on varmasti kasvanu viime näkemästä ihan hurjasti.

Aina on apua saatu, jos on tarvittu<3
 
 
 

Ylimääräisten asioiden pois karsiminen 

----------------------------

Miltä kuulosti? 


Mitkä asiat kantavat teitä eteenpäin? :)

13 kommenttia:

 1. ♡ Juurikin nuo listasi kaltaiset asiat, tärkeitä! Taidan jossain kirjoitellakin jokseenkin kertovan otsikon alle:
  "Rakkaudesta suurin; koti ja perhe!". Heh. Ja siis perhe meillä merkkaa myös näitä ympärillä olevia korvaamattomia mummuja ja vaareja, ja tätejä ja enoja...... Ja tuo on eri tärkeää, että osaa karsia kaiken turhan, ylimääräisen pois. Sillä kovasti paljon säästää itseään. Myös elämän aitous, eli se että rehellisesti elämme sellaista elämää, joka on ihan parasta meidän perheelle, kannattelee ja antaa voimia. Lisäksi tässä viimeisen vuoden aikana on voimavaraksi muodostuneet myös tärkeät "verkko vertaistuet", muun muassa yksi ♡ perhe Pohjaskarissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ompas mukava kuulla, että olin listannut tuohon järkeviä vaihtoehtoja. ;D Sulla on kyllä Marjaana osuva ja uppoava tuo sun blogin nimi<3 Minä olen aivan täysin samaa mieltä sun kans tuossa ylimääräisten asioitten karsimisesta pois. Siitä voisin kirjoittaa vaikka ihan oman postauksensa. Minä oon aatellu, että kerkeän kyllä sisustaa ja värkätä ja käyttää itteeni aikaa sitten joskus kun lapset on isompia. Nyt eletään vain tässä hetkessä ja keskitytään olennaiseen. Kaikki ylimääräinen krääsä ympärillä on turhaa ja vie energiaa hukkaan. Tällä en nyt tarkoita KAIKEN esim. sisustukseen liittyvän poisjättämistä. Lastenvaatteitakin voi ostaa sen verran kuin on oikeasti tarpeen. Vähemmälläkin pärjää, vaikka tämäkin äiti lastenvaatteisiin esimerkiksi on hurahtanut moneen otteeseen.

   Ja tuo AITOUS. Siitä sanasta minä tykkään. Ei tarvi yrittää olla mitään muuta kuin on. Kaiken ei tarvi olla täydellistä, sen oppii elämänkokemuksen kautta. Mitä siitä hyötyy kukaan, vähiten itse.

   Ja älä muuta sano tuosta verkko vertaistuesta, ihan parasta!<3 Kiitos että olet jaksanut olla tukemassa meitä heikkoina hetkinä ja muulloinkin! :) Toki tapaamiset vertaistuen vuoksi ovat myös tärkeitä.

   Poista
 2. Hei mua kiinostas et minkä ikäinen teijän talo on ? Mitä sulla oli kuvia talosta niin vaikuttas saman tyyliseltä ulkoa päin mistä me ollaan nyt hieromassa kauppoja. Onko teijän talossa ilmastointia? Jos ei niin tuntuuko ilma tunkkaselta? Emilia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän talo on rakennettu alkujaan 1986. Alkuperäistä materiaalia ei tosin juuri ole, vaan kaikkea on laitettu uusiksi ajan kuluessa. Laajennusosa on valmistunut 2006. Tietysti ilmastointi on ja ilma ei ole mielestämme tunkkainen. Kannattaa muistaa, että tunkkainen ilma kertoo sisäilmaongelmista!! Terve talo ei haise ulkoa eikä sisältä. :)

   Poista
 3. Huippu postaus! Meillä elämässä kantavat samat asiat. Tosin neuvolan lomaketta täyttäessä mieheni vastasi ettei ole tyytyväinen asuinympäristöömme! Haluaisi kuulema asua metässä :D Ja minä pellon laidalla niinkuin nyt. Mutta onneksi se ei ole tärkeintä elämässä, meillä ne tärkeimmät asiat on kuitenkin hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi kiitos, mukava kuulla! <3 :) Nämähän ovat sellaisia asioita, jotka kantavat varmasti aika monia äitejä. Paljonhan se asuinviihtyisyys kuitenkin vaikuttaa elämään, koska 90% elinajastamme olemme sisätiloissa. Onneksi aina voi vaihtaa maisemaa, jos alkaa ahdistamaan. ;)

   Poista
 4. Hei!
  Tärkeitä asioita sinulla. Mulla elämän kantava voima on usko. Luotan siihen että elämääni johdetaan ylhäältä eikä mikään ole sattumaa. Siitä saan voimaa kohdata myös ne elämä haasteet.
  Marsa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Marsa! :) mukava, että olet löytänyt nuin tärkeän asian elämääsi. <3

   Poista
 5. haluan hieman asian vierestä linkata kivan blogin jossa perheen mukana on ihana erityislapsi kromosoneineen. En tiedä oletko jo nähnyt sen, laitan nyt kuitenkin :) Blogin nimi on: "Melkein tavikset" Käyppä kurkkaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. heips! Elisan blogia seurailenkin jo ja tosi ihanasti hän kirjoittaakin arjesta down-pojan kanssa. :)

   Poista
 6. Oot koonnut tuohon tekstiin ne kauneimmat ja tärkeimmät asiat elämästä. Samoja asioita olisi itsellänikin listaan tullut. Ihana kuva pienistä ihmisistä tuolta tapaamiseltanne! <3 opiskelukiirettä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ompas mukava kuulla. Jotain sinne tulee heti mieleen lisättäväksi , mutta tuollainen siitä tuli. Nuo kaikki down-lapset joita ollaan tavattu, on tavattoman suloisia ja kaikki omanlaisiaan. Täälä opiskelukiireitä todellakin on ollut ja pukkaa koko ajan niskaan. Nyt joulun aion olla ihan ilman KOULUA! ;)

   Poista
 7. Oletkin sanonut sen kaiken olennaisen :) Kantapään kautta on pitänyt opetella elämään tässä ja nyt! Ja vasta,kun menettää läheisen ihmisen tai melkein menettää,niin sen vasta ymmärtää.Mikään elämässä ei ole itsestään selvää,ei edes omat lapset!

  VastaaPoista

Jokainen viesti ilahduttaa minua, joten kiitos kun kommentoit! <3