11.4.2015

Elä päivä kerrallaan

 
Liidä kanssain, älä pelkää,
nauti kunnes löydät parempaa.
Vielä hetki, älä pelkää,
elä päivä kerrallaan ”
 
Rauno PirinenLöysin tuon ihanan runon ihan sattumalta, 
joten pitää jakaa se myös teidän kanssa. Kuvaa niin hyvin elämää tällä hetkellä. 

Päivä kerrallaan täälä mennäänkin. Itse olin perjantain 
saikulla töistä. Tällaista päänsärkyä en ole vielä koskaan kokenut.
Särkylääkkeetkään ei tuo helpotusta. 

Kävin työterveyslääkärillä, joka totesi,
että mulla on poskiontelontulehdus. Voi ollakin,
mutta jotain muutakin tässä varmaan on,kumpa tietäisin mitä...
Ei auta muuta kuin antibioottia ja Duactia ottaa naamariin.
Maanantaina uudelleen lääkäriin, jos pääkipu ei helpota.Päiväunilta sain tällaisen ihanuuden syliini <3
Kyllä siinä pääkipu hetkeksi helpottaa.Pääsiäisenä käytiin kyläilemässä minun kotikotona.
Alla muutama kuvakollaasi pojista syöntireissulta.Arjen keskellä on mukava katsella välillä kuvia
menneiltä kuukausilta.

Kylläpä tulee haikea olo tuota alla olevaa kuvaakin katsellessa.
 Tekisi mieli palata tuohon viikonloppu reissuun Kuusamossa.
Jäi niin paljon hyviä muistoja ja seura oli mitä parhainta<3Ensi viikonloppuna pojat menee taas tilapäishoitoon.
Odotan omaa aikaa tosi paljon. Just nyt kun on vaan tuntunut, että lopetan
koulun ja työt ja kaikki kesken. Välillä nuitten poikien kans on 
ollu tosi haastavaa. 

Oikeastaan tämä viimeinen harjoittelu on avannut mun silmät
sen suhteen, että kuka vain saa itsensä rikki tekemällä töitä
samalla kun heräilee ja valvoo yöt. Eikä se ole mitään herkkua nuita pikkusia hoitoon kuskata. Siihenki ku saa varata tavallista enemmän aikaa.
Joka ikinen aamu oon taistellu kelloa vastaan. Kummasti sitä on
kumminkin töihin kerenny.

Kaikista mieluiten olisin ehkä poikien kans kotona.
Kehityksen ja kavereitten takia voisin kuskata niitä muutamana päivänä
viikossa hoidossa. Samalla saisin vähän omaa aikaa.

Miltä kuulostais? Kesä kotona?
Saapa nähä saahaanko kesäkuussa juhlistaa
minun valmistumista. Aika näyttää.
Ylläreitä kun tuppaa tulemaan tuon koulun suhteen..
Yks tentti lisää tuli nimittäin vielä loppumetreillä.. mrr.

Enköhän läpi sen klaaraa. Pääasia, että läpi menee. :)

Aurinkoista viikonloppua sullekin ja
eletään hetki ja päivä kerrallaan! <3

10 kommenttia:

 1. Kuulostaa tutulta nimttäin tuo päänsärky joka ei lähe millään lääkkeellä. Se on niin hirveetä että.. Mun migreeni on saatu isolla annoksella epilepsialääkettä jollakin lailla hallintaan ettei aivan 25 päivää kuukaudessa ole särkypäiviä. Toivotan voimia sinne <3. Ihania kuvia!

  VastaaPoista
 2. Mulla kans kokemusta päänsärystä johon ei lääkkeet auta. On koitettu Ibuprofeenia, parasetamolia ja jotain migreenilääkettä yhdessäkin. Toivottavasti hellittää! Se on kyllä sellanen riesa, jonka viimeks toivois.

  VastaaPoista
 3. Hei! Miten saitte tuon tilapäishoidon? Itse olemme välillä tosi tiukilla. Meillä on yksi erityislapsi. Äitiysneuvolassa kerroin että olemme jaksamisen äärirajoilla kun tukiverkko puuttuu kokonaan ympärillä. Terkka sanoi että pitäis tehdä ensin lastensuojelu ilmoitus mitä ei meistä mielellään tehdä koska ei ole muita ongelmia. No päivä kerrallaan mennään ja hieman kateellisena luen juttuja missä on helposti järjestynyt tukimuotoja ja lähellä on myös sukulaisia auttamassa. Hyvä niin mutta joskus hiipii pieni kateus. 😊 Teillä on muuten äärettömän suloisia pikkumiehiä. ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervehys! Ensinnäkin sanon, että ei kannata olla ainakaan meille yhtään kateellinen. Ei meilläkään nämä asiat ole hetkessä tapahtuneet, eikä varsinkaan helpolla. Todella pohjalla on pitänyt käyä ennenkuin apua on saatu. Lähellä kyllä on sukulaisia, mutta harvoin sitä apua uskaltaa niiltä pyytää. :( kaikilla on kumminkin oma elämä. :)

   Ei todellakaan tarvitse olla lastensuojeluilmoitusta, että saa apua perheeseen!!! Tämä kannattaa muistaa. Jokaisella kunnalla on uuden lain nojalla velvollisuus nykyään järjestää perheeseen apua ilman mitään lasu ilmoituksia. Sano sinne neuvolaan, että apua on saatava HETI. liian kauaksi aikaa ei saa jäädä oottamaan. Tai sitten jos ei apua ala herumaan niin tuo omailmoitteinen lasu ilmoitus on varmaan viiminen vaihtoehto. Käykö teillä palveluohjaajaa kotona?? siis sellaista henkilöä joka hoitaa kehitysvammaisten lasten asioita. Jos ei käy, niin ota yhteyttä oman kuntasi palveluohjaajaan ensimmäisenä.

   Onhan nuo suloisia poikia. Parempia ei oltas voitu saaha <3

   Poista
  2. Pitää kanssa tähän kommentoida :) Toivottavasti saatte apua! Ehdottomasti vaadit apua neuvolan kautta. Niinkuin Outi totesi, kunnalla on nykyisin velvollisuus järjestää apua ilman lastensuojeilmoitustakin. Ja jos ei ala apua tulemaan, niin sen ilmoituksen voi tehdä itse itsestään, eiköhän sitä kautta ainakin apua saa. Ja jos rahallisesti mahdollista, ilmoitus lehteen / hoitaja esim MLL:n kautta avuksi?

   Poista
 4. Onko pääkipu helpottanut? Tsemppiä koulunkäyntiin! :) Itelläkin ERITTÄIN vahvana vaihtoehtona jäädä kotia lasten kanssa kunhan saa paperit koulusta. Ainakin joksikin aikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on jo helpottanu. Ajoittain tulee viel kipeeks. Mut menee nopeeta ohi. Sanoppa muuta, kunhan saa ne paperit... On pikkuhiljaa alkanu tuntuun niin epäilyttävälle et valmistunko koskaan. Kyllä kai minäkin jos sinäki ;D

   Poista
  2. Kyllä on jo helpottanu. Ajoittain tulee viel kipeeks. Mut menee nopeeta ohi. Sanoppa muuta, kunhan saa ne paperit... On pikkuhiljaa alkanu tuntuun niin epäilyttävälle et valmistunko koskaan. Kyllä kai minäkin jos sinäki ;D

   Poista
 5. Ennaltaehkäisevä perhetyö tai lapsiperheiden kotipalvelu ovat nyt uuden sos.ja terveydenhuoltolain nojalla kaikkien kuntalaisten oikeus ja niitä tulee kunnan järjestää. Jos tekisitkin lasuilmoituksen itsestäsi, perheenne ohjattaisiin em.palveluiden piiriin sillä lastensuojelun avohuollon perhetyö on luonteeltaan sellaista, joka vaatii jo lastensuojeluasiakkuuden ja aika paljon muitakin ongelmia esim. mielenterveys ja päihde. Ehdottomasti kotikunnastasi ennaltaehkäisevää perhetyötä tai lapsiperheiden kotipalvelu kannattaisi siis lähteä hakemaan!:)
  -Liinuska, sosiaalityötä opiskeleva äippä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näinhän se menee. Nyt täytyy kuitenkin erottaa tilapäishoito kaikesta muusta kotiin annettavasta avusta! :D meillä kyse on siis tilapäishoidosta, jota voi kehitysvammalain nojalla saada tarvittaessa. On siis ihan eri asia kuin kuntien antama vauva ja perhetyö. En halua että joku ymmärtää väärin.

   Poista

Jokainen viesti ilahduttaa minua, joten kiitos kun kommentoit! <3