30.7.2015

KULHOKAKKU (Pappilan hätävara)

Varoitus tämä ohje voi viedä kielen mennessään! ;)

Tein eilen kesän ensimmäisen kulhokakun (sanotaan 
myös nimellä pappilan hätävara),
koska saatiin viimein viimeisetkin O:n kummit käymään synttärikaffeilla<3






KULHOKAKKU


Pohja:

3 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 1/4 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta



1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.


2. Sekoita perunajauhot ja leivinjauhe eri kupissa. 
Lisää ne todella varovasti 
muna-sokeri vaahdon joukkoon.


3.Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. 
Paista 225° ssa noin 8 minuuttia.



Täyte:

2,5 dl vispikermaa
250g maitorahkaa 
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

1. Vispaa kerma vaahdoksi. 
2. Lisää rahka ja sokerit kerman joukkoon.




Kakun kokoaminen:

1. Revi kulhon pohjalle kerros kakkupohjaa. Kostuta
maidolla tai esim. limsalla.

2. Laita kakkupohjan päälle suklaan palasia,
kerros täytettä ja pilko tuoreita mansikoita
haluamasi määrä.




 4. Toista kakkukerrosten kokoamista,
kunnes kulho alkaa olemaan täynnä.

5. Päällimmäiseksi tulee kerma-rahka, suklaa ja mansikka
kerros.



Nauttimaan! <3

Tämä kakku on niin hyvää, että
sitä tekisi mieli syödä vaikka koko kulhollinen.

Mansikat voi tietysti korvata oman maun mukaan
vaikkapa mustikoilla tai vadelmilla. 
Miksei syksymmällä viinimarjoilla ja mustaviinimarjoilla
sekä puolukalla.


Kokeilkaapa tehdä,
jos ette ole vielä kokeilleet. :)

3 kommenttia:

  1. Tätä täytyy jo viikonloppuna kyllä testata! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! :) kannattaa kostuttaa pohjaa sitten kunnolla jos aikomus on heti syödä. Liian kuivaksi jos jättää, niin tulee kuiva fiilis. ;)

      Poista
  2. Pappilan hätävara, täydellinen kesäjälkkäri! :) Sinne menee mitä sattuu kaapista löytymään.

    VastaaPoista

Jokainen viesti ilahduttaa minua, joten kiitos kun kommentoit! <3