10.7.2015

What we eat today?


Tänään iski taas jälleen kerran inspiraatio ruuanlaiton suhteen.
Me pyritään siihen, että jääkaapissa on aina monenlaisia kasviksia ja juureksia
tuollaisella puisella tarjottimella.

Joitakin yrttejä ja sipuleita saadaan jo omalta maalta,
 mutta loput täytyy ostaa kaupasta.
Itse en voi sietää valmisruokia, jotka on kyllästetty lisäaineilla
eivätkä maistu miltään. Niitä meillä ei siis juuri syödä. Joskus toki
kiireessä puolivalmista tulee laitettua, mutta pääsääntöisesti
tehdään kaikki alusta loppuun itse tuoreista raaka-aineista.

Koska minä olen se, joka meillä keittiössä kokkaa, 
on minulla vapaat kädet tuon ruuanlaiton suhteen. 
Oottelen aina erilaisia inspiraatioita ja sitten kun 
se tulee, niin on päästävä tekemään.




Tänään meidän jääkaapista löytyi tällaisia raaka-aineita.
Siinä meni hetki pähkäillessä, että mitähän nuista käyttäisin ja 
laittaisin.


Päätin heti, että naudan jauhelihaa ja munakoisoa 
käytetään tänään.

Sitten syntyi 


MENU:


Friteerattua munakoisoa

Naudanjauhelijapihvejä

Uunijuureksia



Munakoison tein siten, että pesin ja pilkoin ensin. 
Sitten laitoin karkeaa merisuolaa koisojen päälle
nestettä imemään. Tämä täytyy tehdä siksi, 
että munakoison kirpeä maku häviää. Puolen tunnin
jälkeen poistin suolan hyvin ja kuivasin koisot.

Sitten oliiviöljy n.160 asteiseksi pannulla 
ja koisot paistumaan. Ei kannata liikaa friteerata,
 vaan silleen kevyesti riittää.



Toisella pannulla tein pihvit. Taikinaan laitoin naudan jauhelihaa,
tilkan vettä ja korppujauhoja, tuoretta lehtipersiljaa,
suolaa, mustapippuria ja tuoreita punasipuleita 2kpl.

Paistoin tilkassa oliiviöljyä n.15min.



Uunijuureksiksi pilkoin 2 porkkanaa, 4 perunaa
ja palan lanttua. 
Friteerasin näitä pannulla ihan vähän aikaa ennen vuokaan laittoa.
Sitten vain suola, mustapippuri ja lehtipersilja
 juureksien ja perunoiden päälle.
Uuniin paistumaan 200-225 asteeseen noin 30min.


Tällainen kokonaisuus syntyi tänään lounaalle.
Pilkoin vielä tomaattia ja kurkkua lautaselle
sekä teelusikallisen maustamatonta jogurttia
kastikkeen asemaa toimittamaan. 

Voitte arvata mille annos näytti. Nam! ;)


Miltä tuollainen MENU kuulostaa ja näyttää? 
Instagramin puolella on enemmän ruokakuvia. Käykääs kurkkaan nimellä:
ouzima.


PS. Pitäisköhän mun tehä erillinen blogi nimellä
A`la Outi?  ;D

8 kommenttia:

  1. Namm. :P mää en ymmärrä miten jotkut voi syödä päivittäin valmis ruokaa ja kuin paljo säästää rahaa. Kaupan kassalla näki paljon semmosia joilla kärry oli täynnä ttäysin valmiita ruokia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos että jätit kommenttia! <3 En ymmärrä minäkään ja terveydestä olisin eniten huolissaan, jos sellaisella linjalla on että aina vain valmista. Kalliiksihan se tulee todellakin! Sitä on vaan niin helppo elää siinä että ku on niin kiire et mä nyt ostan tätä valmista. Ei ruuan tekoon yleensä kyllä kauaa mene vaikka sen tekee alusta asti ite. Toki ainahan ruuanlaitto ja leipominen vie aikaa, mutta on se sen vaivan arvoista!!

      Poista
    2. Niin ja piti sanomani, että silloin kun ostaa tuoretta niin ei saa sit mennä osteleen niitä valmiita ku sitte se elämä vasta kalliiksi tulee :o

      Poista
  2. Herkullisen näköistä nam! Munakoisoa ei oo kyllä koskaan syöty.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kokeilemaan tuota munakoisoa. Sopii myös erittäin hyvin vaikkapa wokkien sekaan. :)

      Poista
  3. Friteeraus tarkoittaa uppopaistamista. Särähti korvaani. Sulla kiva blogi, jota seuraan säännöllisesti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia paljon! <3 Mukava kuulla, että tätä on mukava seurailla. :)
      Juu tiedän, mutta tarkoittaa tietääkseni myös sitä, kun paistetaan öljyssä yli 150 asteen lämmössä pannulla. :)

      Poista
    2. vai onko se sittenkin freesaamista jos pannulla tekee? :D

      Poista

Jokainen viesti ilahduttaa minua, joten kiitos kun kommentoit! <3