23.9.2015

TREENIASIAA

Hieno juttu, että haluatte kuulla millä ohjelmalla treenaan ja miten treenit sujuvat tällä hetkellä. Kerron tästä aiheesta mielelläni, koska olen nyt tosi motivoitunut saamaan itseni kuntoon, koska rapakunnossa tässä ollaan. :( Viimein olen saanut tilaisuuden treenata ihan säännöllisesti, kun sali on tuossa ihan vieressä.

Ennen O:n raskautta harrastin vielä paljon liikuntaa. Enemmän aerobista, mutta salilla käynti kuului kyllä myös kuvioihin. O:n raskausaikanakin kävin vielä muutaman kerran spinningissä ja salilla. Toiselle paikkakunnalle muutto oli iso asia ja oma urheiluni jäi miltei täysin. Nämä kolme viimeisintä vuotta olen siis kuntoillut vain lasten kanssa. Jossain välissä A:n syntymän jälkeen kokeilin kuntopiiri tyyppistä liikuntaa, mutta sekin jäi.. En jaksanut käydä. Lentopalloakin on tullut kokeiltua, mutta siihen ei ollut tarpeeksi innostusta. Liikunta on ollut siis ulkoilua ja lenkkeilyä miltei joka päivä lasten kanssa. Ei pahitteeksi sekään, mutta ei se valitettavasti riitä pitämään yllä hyvää lihaskuntoa.

Vielä liikunta taustastani sen verran, että olen nuoruudessani ollut todella kova liikkumaan ja urheilemaan. Läheiseni tämän tietävätkin ja äiti varmaan vieläkin muistelee kauhulla niitä mun pitkiä juoksulenkkejä. ;) Kilpailuja on tullut kierrettyä myös jonkin verran. Lajeina oli etupäässä maastojuoksu ja hiihto. Juoksua olen harrastanut koko lyhyen lapsuuden ja nuoruuden. Matka taittui huomaamatta lapsuuden peltomaisemissa ja kilometrejä kertyi lenkkitossuihin tuhansia. Niitä aikoja muistelen monesti haikeudella. Olin elämäni kunnossa.


Mutta  valitettavasti on palattava tähän hetkeen :D  Käyn nyt siis paikallisella SISU salilla 3 kertaa viikossa. (En hyödy linkistä mitenkään. Laitoin sen vain tähän, jos jotakin kiinnostaa käydä kurkkaamassa millainen sali on kyseessä.) Treeniohjelmani on siis kolmijakoinen. Tällä ohjelmalla on nyt treeniä takana kaksi viikkoa. Tuntumaa on tullut jo ihan kivasti. 

Tänään alkoi kuitenkin jo tuntumaan siltä, että treeniä saisi koventaa pikkuhiljaa. Kropan on kuitenkin hyvä tottua näin alkuun näihin ihan pienimpiin painoihin. Sitä mukaa kun lihas kehittyy, voi painoa alkaa lisäämään.

 
Tänään mittasin ekaa kertaa nämä kriittiset mitat.
Tässäpä ne teillekin. Painoa en ole ottanut tänään, 
joten sitä ei ole. Eikä meillä edes puntaria ole.

vy 79 cm
lantio 94cm
reisi 50cm
hauis 27,5cm
rinnanympärys 85cm 
TREENI OHJELMANI


 Ohjelma on otettu kuntosaliohjelma.fi sivustolta 
ja se on tarkoitettu salilla aloittavalle.
Tätä samaa ohjelmaa olisi siis hyvä tehdä ainakin sen 2kk ajan,
ennen kuin vaihtaa vaativampaan.
Mieheni avustuksella olen ohjelmaa jonkin verran muokannut
minulle sopivammaksi, koska en ihan vasta-alkaja kuitenkaan
näissä salihommissa ole. :)


1. päivä (kädet ja olkapäät)10min alkulämmittely
  (1min palautumisaika joka sarjan välillä)

 10 min loppulämmittely
2.päivä (jalat ja keskivartalo)

10min alkulämmittely
 10 min loppulämmittely

3. päivä (rinta ja selkä)

 10min alkulämmittely

  10 min loppulämmittely
Joka kerta on ainakin hiki tullut ja olen tuntenut pitkästä aikaa omistavani lihaksia. Yleensä treenin aikana juon Sportyfeelin urheilujuomajauheesta tehtävän juoman. Olen huomannut tämän edistävän jo palautumistakin ihan hurjasti. Treeniinkin saan ihan erilaista energiaa juomasta. Samasta sarjasta löytyy palautusjuomakin.

Ruokavalion kanssa jatketaan samalla linjalla eli vähähiilihydraattista (urheilujuoma poikkeus)Miltä kuulostaa ja näyttää? :)
Seuraavaa ohjelmaa silmällä pitäen olisi mukava 
kuulla vinkkejä, että mikä olisi hyvä.


5 kommenttia:

 1. Minusta ei ole vinkkejä antamaan, itse tykkään kanssa juosta sen minkä kerkiän, piipahdin vain sanomaan tsempit! :) Siitä se lähtee.

  VastaaPoista
 2. Oli kiva kuulla treenipostausta. Toivon näitä lisää ja sittenkin kun tuloksia alkaa näkymään, niin olisi kiva että kertoisit millaisia tuloksia yms. :) Tsemppiä treenihetkiin!!

  VastaaPoista
 3. Tsemppiä kovasti! Liikunta antaa kyllä valtavasti energiaa. Mäkin aloitin jumpassa käymisen viime viikolla. Eilen kävin ekan kerran sellaisessa, missä oli lihaskuntoakin, ja nyt olo on kuin jyrän alle jääneellä. Lenkille tekee kovasti mieli, mut vielä ei kaikki paikat ole siinä kunnossa, että juoksemaan kykenisi. Ihanaa syksyä koko teidän perheelle! T: Suvi ja Valma

  VastaaPoista
 4. tuota potkua ja intoa tarvittas täälläki :D

  VastaaPoista
 5. Kiva että olet löytänyt taas urheilun. Monesti itestä aina tuntuu, ettei jaksaisi lähteä, mutta jälkeenpäin onkin voittajafiilis, se antaa kyllä voimaa ja energiaa. Peilikuvasi näyttää hyvältä! :)

  VastaaPoista

Jokainen viesti ilahduttaa minua, joten kiitos kun kommentoit! <3