2.9.2015

VÄRITYSKUVIA JA ROKKOA


Tänään kävin kävelylenkillä poikien kanssa. Suuntasimme vanhan Raahen läpi Härkätorin apteekkiin ja Prismaan. Vaikka pienempi pojista on sairastanut nyt muutaman päivän, oli minun pakko lähteä poikien kanssa käymään apteekissa lääkkeen haussa ja kaupassa. Miehen töiden takia olen ollut nyt viikon ihan yksin nuitten muksujen kanssa. 

Kaupassa en voinut ohittaa tätä aikuisille tarkoitettua värityskirjaa, vaan se lähti mukaan uusien värityskynien kera. Jokin aika sitten näin jossain mainoksen juurikin tästä kyseisestä värityskirjasta, ja silloin ajattelin, että tuo olisi juuri minulle hyvä. Rakastan kaikkia kukkia ja puutarhaan liittyvää. <3 Mikä voisi olla sen kauniimpaa kuin luonto?
 
Kirja oli positiivinen yllätys. Sieltä löytyi väritys kuvaa moneen junaan. Järjestelmällisenä ihmisenä aloitin ensimmäisestä väritys kuvasta. Tosin tämä on sellaista tarkkuutta vaativaa puuhaa, että taidan jättää värittämisen suosiolla siihen hetkeen, kun pojat ovat jo nukkumassa. Tänään kyllä kokeilin kuvien värittämistä juurikin sillä hetkellä, kun pinna alkoi olemaan poikien kanssa kireällä. Voin kertoa, että värittäminen kyllä tepsi. Olo helpotti ja pojat kehitteli sillä aikaa ihan omia leikkejä. Mitä nyt välillä A tuli viereen kyhnyttämään ja kynällä sohimaan.

Yhä enemmän olen rakastunut tähän vanhaan Raaheen. Nämä vanhat talot on todella idyllisiä ja alue on muutenkin siistiä ja rauhallista. Tosin en voisi kuvitella meitä asumaan tänne vanhojen talojen keskelle oikeasti. Se vaatisi sellaista tietyn laista elämän asennetta- ja tyyliä. Meiltä remonttitaitoja kyllä löytyy, mutta itse olen enemmän uuden rakentamisen kannalla.

Minä olen ollut tämän viikon poikien kanssa kotosalla. Maanantaina pienempi pojista oli jo hirmu narunen ja arvasin, että nyt on jokin vialla. Aluksi luulin, että poika tekee toden teolla hampaita pienen lämmön kera. A:lla sormet kerkiää sinne suuhun joka välissä ja kuolaa valuu kaulukselle. Tänään minulle alkoi selvitä pojan sairastamisen todellinen syy. Yhtäkkiä poika oli täynnä tällaista punaista näppylää. Niitä ilmestyi lisää koko ajan enemmän. Päivän aikana näpyt korvissa, suupielissä ja vaippa-alueella ovat muuttuneet rakkulamaisiksi ja vähän märkäisiksi.

Vielä en ole poikaa lääkäriin lähtenyt viemään, koska tänään on ollut kuitenkin kuumeeton päivä ja poika on ollut ihan virkeä oma itsensä. Saapa nähdä tuleeko tämä myös isompaan poikaan. Tänään on ollut vähän sen suuntaisia vinkkejä ilmassa. O ei ole jaksanut touhuta oikein mitään ja ruokakaan ei ole maistunut. Kuumetta ja näppyjä hänellä ei kuitenkaan ole ollut.
Oiskohan tämä kuitenkin sitä Enterorokkoa?
 Sitä on täälä suunnalla ollut liikenteessä nyt ihan hirmuisesti.
 

10 kommenttia:

 1. Voimia ja paranemista sairastuvalle!
  Marsa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marsa<3 toivottavasti selvitään tällä viikolla tästä ja päästään taas ensi viikolla normaali kuvioihin.

   Poista
 2. Todennäköisesti enterorokkoa. Inhottava tauti, kutiseva mut menee nopsaan ohi. Laita aloe- geeliä näppylöihin niin helpottaa pojan oloa (paitsi suuhun ei tietenkään geeliä!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikuttaa menevän yhtä hitaasti ohi kuin vesirokko.. :D Tuo aloe-geeli olis hyvä. Tähän mennessä on pärjätty perusvoiteella ja kuumelääkkeillä.

   Poista
 3. Enterorokolta kovasti näyttää.Jaloissa ja käsissähän noita rakkuloita yleensä on ainakin ja joskus äityivät niin kipeiksi niin kävelykin on hankalaa.Kurkkaa suuhun myös.Lapsi kieltäytyy joskus syömästä kun suu täynnä rakkoja ja nielu myös kipeä.Kylmät ja nestemäiset ruuat menee parhaiten.Kenkku tauti,noin viikossa siitä yleensä selviää jollei koko perhe sairasta sitä peräjälkeen.Noita enteroviruksiahan on kymmeniä ja tauti voi tulla aina uudelleen vähän erilaisena.Mutta eikö yhtään ole tuttua sulle kun oot muistaakseni sairaanhoitaja itsekin? Paranemisia toivottelee toinen sh! :) Ps.aikuisella usein hyvin kutiseva ihottuma,lapsella ei mun kokemuksen mukaan niinkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki enterorokko on minulle tuttu ja olen työssä tällaisia potilaita tavannutkin. Enteroon ei ole siis mitään parantavaa lääkettä, koska se on viruksen aiheuttama rokkotauti. Tautia ilmenee erityisen paljon loppukesästä ja juurikin näin syksyllä. Enterovirus D68 on tosi ärhäkkä ja on vaatinut monen ihmisen hengenkin. Tosin ei tietääkseni Suomessa, vaan Kanadassa. Kyllä A:lla on ollut suussakin rakkuloita. Täytyy sanoa, että en ole koskaan nähnyt vielä näin äkäistä enterorokkoa! :o Siksi tämä vähän on ihmetyttänyt ja tietysti olen ajatellut jo kaikki rokkotaudit läpi ja pelännyt pahinta. Nuo on varmasti kipeitä kun alkavat poksahtelemaan. Viime yö menikin poikaa rasvaillessa.

   Poista
 4. kurja tauti tuo entero :( voimia sinne sairastelun keskelle <3 mullakin on tuota väritys-kirjaa tehny mieli,mutten vielä oo sortunut...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käyhän suvi ostamassa itellekin tuollainen. Kyllä on mukavaa puuhaa itselläkin sillä aikaa, kun lapset piirtelee.

   Poista
 5. Varmasti sitkeä ja inhottava tauti :/ voimia äidille ja paranemisia pojalle! <3 toivottavasti ei tartu isompaan. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollut ollenkaan paha tauti. Taisi tulla meille kuitenkin aika lievänä. Pojat jaksoi touhuta melkein samanlailla kuin tavallisesti. Mutta ompahan nyt sairastettu sekin. Kauhulla odotan talvea ja sitä että milloin se kunnon sairastaminen alkaa... Sitte sitä ollaan neljän seinän sisällä eikä lähetäkään hoitoon ja töihin.

   Poista

Jokainen viesti ilahduttaa minua, joten kiitos kun kommentoit! <3