28.10.2015

JOTAIN UUTTA, PALJON VANHAA


Viimeisimmän blogitekstin pohjalta saattaa arvata, että täälä on ollut aika hulinaa. Kovasti on yritetty sisustaa kotia asumiskuntoon. Taitaa olla ikuisuusprojekti tuo sisustaminen. Paljon ollaan saatu laitettua ja paljon on vielä hankkimatta ja laittamatta. Älkää siis antako keskeneräisyyden nyt haitata. Järjestelyjä ja muuttoa helpotti paljon se, että pojat olivat viikonlopun hoidossa. On täälä siis keretty ottaa rennostikin ja vieraitakin on jo saatu monena päivänä.

Sisustuksessa näkyy paljon meidän vanhoja huonekaluja, mutta näkyy sielä seassa uusiakin. Meillä oli tyyli ennen hyvin maalaisromanttinen. Paljon oli valkoista pitsiverhoa, puuvillaisia valkoisia verhoja, pieniä sisustusjuttuja sekä karvalankamattoa. Nyt en voi kun ihmetellä, että mikä hinku on ollut hankkia kaikkea ylimääräistä kotiin. Nyt siitä romusta ei tahdo päästä eroon millään. Paljon ollaan heitetty suosiolla roskiin tavaraa ja poltettukin. Osan saa tietysti myytyä paikallisilla fb kirpuilla aika helposti, mutta en jaksa alkaa sinne kaikkea kuvaamaan ja säätämään ostajien kans.

Olohuone koki remontissa aika ison muutoksen. Vanhat valkoiset tapetit revittiin seiniltä ja lattian muovimatto sai lähteä. Seinät maalattiin muuten valkoisella, mutta kahdesta olohuoneen seinästä tehtiin tehoste seinät maalaamalla. En nyt muista kuollaksenikaan, että mitä tehostemaalia nuihin seiniin tuli. Mies varmaan muistais, koska oli niitä tekemässä isänsä kanssa. Lisäksi maalattiin katto uudelleen valkoisella ja ikkunan pokat, joista alkuperäinen tumma väri kuulsi läpi.


Lattiaksi valikoitui Quick Stepin valkoinen harjattu tammi laminaatti. Tähän ihastuttiin kumpikin ja haluttiin lattiaan kumminkin jotain kontrastia, koska muuten on niin vaaleaa. Toinen kriteeri oli tietenkin laadukkuus. Lattian tulee kestää kovempiakin kolhuja, eikä se saa alkaa kupruilemaan heti jos siihen tippa nestettä kaatuu.Teen ihan oman postauksen eteisen, lastenhuoneen ja toisen wc:n ilmeestä. Vielä on sisustaminen niiden osalta melko keskeneräistä.. Malttakaahan siis vähän aikaa.

Mutta mitäs tykkäätte muutoksesta?

14 kommenttia:

 1. Kivan näköistä ja ihanan avaraa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla positiivista palautetta. :) voin kertoa, että tuntuukin paljon enemmän omalle taas koti.

   Poista
 2. Ihanan valoisaa ja avaraa, tykkään! -K-

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että tykkäät! :) Et varmasti oo niin hamsteri kuin minä oon ollu. Tuota tavaraa on piilossa tuola komeroissa niiin paljon.. En tiiä mihin saan tungettua kaiken ylimääräsen. :D välillä tuun niin hulluksi nuitten romujen kans.

   Poista
 4. Kun kerran kysyit,niin rehellinen vastaus.On avara ja valoisa,mutta tylsä ja kalsea,varsinkin tuo laminaatti.Mieluummin aito ja elävä puulattia tai parketti kuin kylmä ja keinotekoinen laminaatti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielipiteitä on varmaan yhtä monta kuin on ihmisiäkin. :) Keskeneräistä on ja läheskään kaikki sisustus ei ole vielä valmista. :) Kyllä meiltä väriäkin tulee löytymään. Omasta mielestä juurikin tämä laminaatti on elävä ja puukuvio on tässä tosi vahva livenä (kuvissa ihan eri näköinen), joten ei ole ainakaan pelkästään valkoinen tämä meidän lattia. :) Sekä lattialämmitys pitää siitä huolen, että lattia todellakin on lämmin jalalle.

   Poista
  2. Laita tänne blogi kirppari pystyyn ja sitä tavaraa myyntiin ;) Voisin ostaa vaikka isomman satsin... Terveisin maalaisromantikko.

   Poista
  3. Vois melkeen laittaa, mutta on siinä oma hommansa aina postitella. Kiitti vinkistä! :)

   Poista
 5. Tosi hyvältä näyttää:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Mukava että osa lukijoistakin tykkää. :)

   Poista
  2. Tai on samanlainen maku sisustuksen suhteen. :)

   Poista
 6. mahtava muutos,ihanan valoisaa nyt :) nuo pienet hyllyköt ovat ihastuttavia <3

  VastaaPoista

Jokainen viesti ilahduttaa minua, joten kiitos kun kommentoit! <3