7.10.2015

LISÄKROMOSOMI AIHEUTTAA ONGELMAA


Otsikko on ehkä vähän yliampuva, mutta totta tosiaan lisäkromosomi on nyt aiheuttanut meille päänvaivaa. Nimittäin Herra A puree koko ajan sormiaan. Hän ei luttuuta niitä, vaan puree ihan täysiä poskihampailla vuorotellen kummankin käden sormia. 

Eilen sitten huomasin, että pojalta alkaa kynnet irtoamaan. Apua! Ensin ajattelin, että pojalla on varmaan jäänyt sormet jonkun väliin ja siitä on aiheutunut etu- ja keskisormien kynsien vaurioituminen. Vähän aikaa mietittyäni välähti mieleen, että pojallahan on sormet melkein koko ajan suussa. Siitähän tämä johtuu, että hän itse puree sormia. A:lla on jo poskihampaat tulleet, joten tällä hetkellä ei pitäisi ikeniäkään kutittaa. Eli sormien pureminen/syöminen on nyt joku uus juttu.

Noh, ei muuta kuin tuumasta toimeen ja äkkiä Meporen palat sormiin. Vaan hieman huono on tuo Mepore, koska se lähtee melkein heti irti jos kastuu. Sama homma normaalin laastarin kans.


Nyt tarvittaisiin pikaisesti neuvoja, 
että miten poika saadaan pysymään niin, 
että ei pure omia sormiaan?

 Onko muilla ollut tällaista ongelmaa? 
 18 kommenttia:

 1. Ootko kokeillu Kynneliä? Entäs jotkut ohuet sormikkaat? Tai apteekista varmaan saisi myös haavakalvoa, varmaan sullekin tuttua. Jos alle laittais esim sen meporen ja haavakalvo päälle, on ihan suihkunkin kestävää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo kokeillu nyt mitään muuta vielä kuin laastaria ja tuota meporea. Pitää lähteä apteekista hakemaan värkkejä. Voi että kun ois sitä Borderia mikä on ihan ihon näköistä ja veden kestävää. Ei vaan täälä apteekissa ole myyty.. :(

   Poista
 2. teillähän oli se enterorokko.. sen jälkeen kynnet saattaa irtoilla. meillä ainakin kävi niin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samat sanat sinulle kuin Mannalle :) tää jyrsiminen on niin paha että kynneli on käytössä. Jospa loppus sillä.

   Poista
 3. Kynneli ainakin tehokas 3 v peukun syöjälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti myös meille! Mihin vuorokaudenaikaan paras laittaa?

   Poista
 4. Mä mietin kans sitä kynneliä kun on niin pahan makuista. Mutta en tiiä onko pitemmän päälle hyvä jos vaan jatkaa pureskelua :/.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei varmasti pitemmän päälle kiva. Menee pian syöminenki huonoksi.

   Poista
 5. Voiko kynsien lähteminen myös osaltaan johtua siitä kun oli se enterorokko? :) Sen jälkioireita voi olla just kynsien lähtemine.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitäkin on jo niin kauan. Yleensä irtoaminen tapahtuu aika pian rokon jälkeen. :)

   Poista
  2. Meidän enteropotilaalta kynnet irtoili kuukauden - puolentoista päästä varsinaisesta rokosta.

   Poista
  3. Voi olla hyvinkin mahdollista. Monestihan rajussa enterorokossa varpaan tai sormen kynnet lähtee irtoamaan. Ja voihan ne lähteä lievässäkin rokossa tietääkseni.

   Poista
 6. meillä tato-poika kans väliin puree kynsiään melkoisesti,ja pelottaa,ett saa kynnet irti sormesta kokonaan....Hassua sinänsä,poika ku ei kestä kipuja lainkaan...Toistaseks on uskonu sanallista kieltoa,ehkä kuitenkin ikäkin siihen vaikuttaa..Mutt suosittelen tuota kynneliä,tai sitten kamalalta kuulostaa,mutt meillä on laitettu tulista tabascoa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä epäilen välillä SI-häiriötä A:lla.. :( siinäei tuntoaistit oikein pelaa. Pitääpä kirjoitella aiheesta kunhan tutustun paremmin kirjallisuuteen.

   Poista
 7. Meidän neiti (ds 4v) myös ajoittain järsii peukkua tai etusormea ihan samalla lailla. Pääasiassa illalla, kun on jo sängyssä eikä uni tule. Ja tosiaan välillä tuo "tapa" pysyttelee pitkänkin aikaa poissa. Mutta ei ole kynsiin vaikuttanut mitenkään, nahka kyllä lähtee sormen syrjästä, jos ehtii pidemmän aikaa järsimään. Kun huomaan järsimiskauden alkavan, istun sitten iltaisin sängyn vierellä ja pidän käsistä hellästi kiinni, kunnes nukahtaa. (Neidillämme kun on lisäksi leukemia, niin koitan estellä "ylimääräisiä" rikkoumia ja haavaumia (infektioriski).)
  Toivottavasti esim. Kynneli (Stop & Grow-nimistä on ostettu isoveljen kynsiin...) auttaisi teillä tai löytyisi jokin muu keino <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kun kerroit teidän tarinan. <3 tiedän, ettemme ole yksin tämän asian kanssa. Meidän herralta irtosi sitten tänään se ensimmäinen kynsi. Vähän kipeä on sormi tuntunut olevan. Minäkään en kovin herkästi anna tulla haavoja pojille, koska ovat muutenkin niin infektioherkkiä.

   Poista
 8. http://47palasta.blogspot.fi/2015/08/projekti-pelastetaan-sormet.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti linkistä, Anna-Kaisa laittoi itsekin tämän minulle. :) Oli ihana kuulla ja huomata, että muillakin on ollut tätä samaa ongelmaa sekä kuulla muiden vinkkejä asiaan.

   Poista

Jokainen viesti ilahduttaa minua, joten kiitos kun kommentoit! <3