20.11.2015

NEUROLOGIN JUTTUSILLA


Oulussa tuli taas pyörähdettyä mutka keskiviikkona. Ei siis shoppailureissulla, vaan esikoisen neurologian poliklinikan reissu tällä kertaa. Ohjelmassa oli hoitajan haastattelu ja lääkärin (neurologin) vastaanotto. Tällä kertaa hurautettiin Kela-taksilla matkat, koska itsestä tuntui, että ei ole rattiin asiaa huonosti nukutun yön jälkeen.

Hoitajan haastattelu meni mukavasti O:n touhutessa ja hoitajan jutellessa minun kanssa. Juteltiin mm. siittä, että miten meillä on nyt mennyt epilepsian suhteen. Hyvinhän meillä on mennyt, koska isompia kohtauksia ei ole tullut. Toukokuussa -15 oli siellä Edenissä se pieni poissaolokohtaus ja nyt sunnuntai-maanantai välisenä yönä pieni hetkellinen kohtaus. Kumpaakaan ei ole tarvinnut lääkitä. Ollaan totuttu näkemään pojalla ihan kunnon kouristuskohtauksia, niin jotenkin tuntuu, että onko nämä kaksi kohtausta kuitenkaan olleet epileptisiä. Jos ne ovat olleet vain jotain muuta?

Lääkäri tutkiskeli kaikki perus neurologiseen statukseen liittyvät jutut. Siinä sitten juteltiin lääkärinkin kanssa, että miten on mennyt. Tulevia asioita etupäässä. Nyt vuodenvaihteessa pitäisi hakea vammaistuki uudelleen ja puheterapia siirtyy jatkossa Kelan-kautta järjestettäväksi, joten sinnekin pitäisi hakemusta laittaa jo kiireesti menemään. Lääkitys pysyy ennallaan. Se on varmaan se tärkein juttu tuolta reissulta -nuitten lausuntojen lisäksi.

Keväällä tulee sitten sellainen useamman päivän tutkimusjakso tuonne samaiseen paikkaan. Silloin on tarkotus tehdä toimintaterapeutin ja psykologin tutkimukset, koska näissä käyttäytymispuolen asioissa on ollut vähän haastetta.
Mutta ne on sitten joskus ja nyt eletään tätä hetkeä. Toivotaan, että enään tämän vuoden puolella meidän ei tarvitsisi O:n asioiden takia Ouluun lähteä.
 

5 kommenttia:

 1. Tosi hyvä juttu, että kohtauksia ei ole enempi ollut! Mukavaa viikonloppua teille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on ollut! Vuosi takaperin tilanne oli ihan toinen. Sinne aikaan ei haluais kyllä palata enään koskaan. Teho-osasto ja sepe tuli ihan liian tutuksi. :(

   Poista
 2. Ihana kuulla ettei suuria kohtauskia ole ollut enää! <3 Tsemppiä teille ja mukavaa talven (ei vielä joulun ;) ) odotusta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on ollut meille tosi helpottavaa, kun kohtaukset saatiin kuriin. Poikakin on voinut ihan erilailla ja kehitystä on tapahtunut. Kiitti!! <33 ja samoin sinne. Eiköhän kohta voi jo joulun odotustakin toivottaa. ;)

   Poista
 3. Ihana kuulla! <3 kaikkea hyvää rakkaan O:n loppuvuoteen ja koko perheelle myös! <3

  VastaaPoista

Jokainen viesti ilahduttaa minua, joten kiitos kun kommentoit! <3