26.12.2015

LASTEN ILOA JA JOULUPÄIVÄN MYRSKYSTÄ KUVIA


Joulu on mennyt kauhean nopeasti ohitse. Tosin kyllähän tänään on vielä joulupäivä menossa ja siten vielä kovastikin joulu meneillään, mutta jo huomisesta eteenpäin voidaan aloittaa uuden vuoden odotus ja välipäivien vietto. Miten meidän aatto, joulupäivä ja Tapaninpäivä ovat sujuneet?
 
Aattona mummulassa syötiin ihana jouluruoka ja iltapäivästä kävi tietysti joulupukki. Illempana saunottiin ulkosaunassa. Isompi pojista on koko joulukuun odottanut, että pääsee näkemään joulupukin. Sitten kun hetki koitti, niin O ei uskaltanutkaan mennä syliin. Isin ja joulupukin vieressä kävivät kumpikin poika istumassa. Lahjat osasivat kiltisti käydä hakemassa ja kiittää. Vissiin kilttinä olivat kumpikin olleet, kun lahjoja tuli vähän liikaakin. Nyt on ainakin uusia leluja, jotka toivottavasti vähän aikaa jaksavat kiinnostaa.Meidän pienet joulutontut <3


Jouluaaton-ilta ja joulupäivä kuluivat pojilla leppoisasti uusilla leluilla leikkien. Nähtiin kaikkia minun sisaruksia ja poikien kolmea serkkua. Olipa ihana olla pitkästä aikaa isolla sakilla koolla.<3 Minusta joulussa on aina ollut kaikkein parasta se, että näkee omaa perhettä ja saa viettää aikaa heidän kanssa. Sekä tietysti se, että ei ole kiire minnekkään. Voi vaikka välillä ottaa päiväunet, jos alkaa liikaa ramasemaan syöminen.


Joulupäivän iltana ajelimme sitten omaan kotiin. Vastassa oli pauhaava ja myrskyävä meri. Merivesi oli noussut erittäin korkealle ja sitä minun piti lähteä vielä myöhään illalla kuvaamaan ja ihmettelemään täydenkuun möllöttäessä taivaalla. Ilmatieteen laitoksen varoituksia tulee luettua nykyään aina, kun myrskyä luvataan. Sieltä näkee muunmuassa suoraan kuinka paljon meriveden ennustetaan nousevan ja miten myrsky etenee.


En uskaltanut lähteä kävellen merelle, vaan menin autolla tuohon 700m:n päässä olevaan kalasatamaan. Aallot hakkasivat aallonmurtajaa vasten ja merivesi oli noussut ihan aallonmurtajan yläosaan. On sillä merellä mahtavat voimat kun se tuollai jyllää, mutta samalla niin pelottava on se pauhu.


 
Kävin myös toisessa suunnassa ihmettelemässä meren voimaa ja pongasin tienpätkän, jossa merivesi oli hypännyt tien yli. Pystyi siitä kumminkin autolla ajamaan, koska vedenpinta oli jo sen verran laskenut, että tielle ei virrannut enää vettä. Suuret on ihmettelemisen aiheet minullakin. :D Mutta tuo myrskyävä meri se vain kiehtoo..


Tänään Tapaninpäivänä ollaan oltu vain kotosalla ja otettu ihan rauhallisesti. Vielä tälle iltaa saadaan mieheni velipoika etelästä pyörähtämään täälä. Mukava että tulee, koska vieraita ei viime aikoina ole käynyt liikaa.

Huomenna alkaakin miehellä jo työt. Uusivuosi menee hänellä sitten töissä, mutta se on tätä vuorotyöläisen emännän arkea, että saa olla juhlapyhinäkin lasten kanssa yksin kotosalla. Onneksi minä saan olla vielä lasten kanssa tosiaan kotona eikä heitä tarvitse kuskata päiväkotiin juhlapyhienkin aikaan. Olis kai se sulaa hulluutta lähteä tekemään kolmivuorotyötä, kun mies jo niitä tekee ja pojat ovat vielä niin pikkuisia.. Olen jo tovin toivonut, että uusi vuosi toisi tullessaan kaikkia hyviä ja uusia asioita elämään. Nähtäväksipä jää kuinka käy.

5 kommenttia:

 1. Ihanalta kuulostaa teidän joulu!☺ Oletko missään töissä nyt ollut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä se on ollut! <3 kiitos kaikkien rakkaitten. Kiitos kysymästä, en ole tällä hetkellä. Pojissa on hommaa ja kerranhan nuo on pieniä. Töitä kerkiää tehä sitten, kun sopiva työpaikka tulee kohdalle.

   Poista
 2. Olen kyllä samaa mieltä, että jos on mahdollisuus olla pienten kanssa kotona kannattaa olla ☺ ne niin nopeaa kasvaa!

  VastaaPoista
 3. Kiitos ihanille jouluvieraille, toitte Joulun niin lähelle meitä. Ja lasten kanssa oleminen kotona on asia, jota ei tule katumaan. Itsekin hoitelin teitä 14 v kotona. Töihin on silti kerennyt ja nyt oma työ ja työpaikka tuntuu ihan unelmalle. Tästäkin osaa nauttia!

  VastaaPoista

Jokainen viesti ilahduttaa minua, joten kiitos kun kommentoit! <3