8.10.2016

LOHIPIIRAKKA


Joku päivä takaperin olin grillannut lounaaksi 
lohifilettä ja sitä jäi aika paljon yli, joten oli
 keksittävä lopuille jotain. Lohipiirakkahan siitä sitten
 syntyi.

Siitä tuli ihmeen hyvää, vaikka en millään erikoisella
 ohjeella tehnytkään. Tykkään itse sovellella 
ohjeita ja kokeilla, miten tulisi vielä parempaa.
Tämän piirakka ohjeen pohjana käytin Kinuskikissan-
ohjetta, joka löytyy tuolta linkin takaa.



LOHIPIIRAKKA 

 Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
100 g (1dl) perunasosejauhetta
ripaus leivinjauhetta
150g voita
vajaa 1dl kylmää vettä

Täyte:
1-2 sipulia
n. 200-300 g kypsää lohta
1dl raejuustoa
2dl ruokakermaa
3 kananmunaa
2tl tilliä
1tl sitruunapippuria
½ tl suolaa
juustoraastetta



1. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lämmitä
 voita sen verran, että se on helppo sekoittaa 
jauhojen sekaan. Lopuksi lisää vesi ja sekoita taikina
 tasaiseksi.

2. Painele taikina (vähän löysähköä) piirakkavuokaan
 ja paista pohjaa 175 asteessa noin 15min.

3. Kuullota sipuli öljyssä pannulla. Lisää se 
ensimmäisenä pohjan päälle ja sen jälkeen lohi ja
 raejuusto. Sekoita kerma, kananmunat ja mausteet
 kulhossa sekaisin. Lisää "muna-maito" täytteen
 päälle. Lopuksi lisää juustoraastetta oman maun 
mukaan.

4.Paista piirakkaa 175 asteessa noin 25min.


1 kommentti:

  1. Herkullisen näköisiä ruokia ja kaunis pöytäliina :). Hyvää syksyä!

    VastaaPoista

Jokainen viesti ilahduttaa minua, joten kiitos kun kommentoit! <3